Projecte

Qualsevol acció, i com més intuïtiva millor, té un rerafons, un perquè profund i unes conseqüèn- cies lògiques.

Ara fa dos anys, la Gal·la Miserachs, la Marta Sureda i en Joanot Cortès vam constituir l’Asso- ciació Cultural Fang per a dinamitzar projectes culturals, pedagògics i socials al nostre entorn més proper. Vam creure que el millor barri de Girona per desenvolupar la nostra activitat era Sant Narcís, pel seu emplaçament dins la ciutat i la proximitat amb l’estació de tren, per les seves característiques urbanístiques i arquitectòniques úniques, i per les seves possibiitats d’intercanvi social i comercial. L’àgora de tota aquesta activitat humana és la Plaça de l’Assump- ció que actua com a centre neuràlgic pels veïns del barri i els visitants, i que fins fa pocs anys era el centre comercial del barri, amb comerços de tota mena als baixos de les cases.

El setembre del 2012 vam decidir llogar un dels molts locals buits, i vam muntar l’estudi de co- municació FANG, en un espai de treball compartit amb d’altres creatius del món de l’audiovi- sual, el disseny, la il·lustració, la programació web i la gestió cultural. Han estat dos anys de teixir xarxa creativa, tant a nivell local com nacional, d’encavallar projectes pedagògics transversals i col·laboratius amb entitats públiques i privades, i d’inventar de manera autogestionada les maneres de fer cultura de base.

Gràcies als diferents projectes realitzats al barri, com el documental sobre el joc del Bèlit “Va de Bòlit”, la televisió online del barri “Sant Narcís en Directe” o la programació de tallers per a nens, adults i famílies programada des de FANG, vam anar establint una xarxa de relacions amb les persones i agents del barri (Associació de Veïns, Centre Cívic, Esplai, Punt de Lectura i prohoms del barri) que ens ha ajudat de manera decisiva a fer el pas, a partir de la proposta de la Carme Sais del Bòlit, per donar la Volta a FANG, al barri, i si podem, al context de producció artística de la ciutat.

captura-de-pantalla-2016-11-23-a-les-14-45-55